Profesjonalne czyszczenie separatorów tłuszczowych

Profesjonalne czyszczenie separatorów tłuszczowych

Jako właściciel restauracji dbam o to, by biznes się rozwijał. Zatrudniam tylko najlepszych kucharzy, kupuję najlepsze składniki na jedzenie, dbam o wystrój sali. Zainstalowałem też wysokiej klasy sprzęt, który jest bezawaryjny. Dlatego też byłem bardzo zdziwiony tym, że kucharze narzekali na kanalizację. Mówili, że w zlewie stoi woda, a czyszczenie odpływu nic nie daje. Narzekali też na zmywarkę, czy toalety.

Czyszczenie separatorów było niezbędne

szybkie czyszczenie separatorów we wrocławiuSprzątanie odbywało się regularnie, przetykanie rur nic nie dawało. W końcu wezwałem fachowca, bo tak się pracować nie dało. On zrobił najpierw inspekcję całej instalacji by wyeliminować wszelkie możliwe przyczyny, aż w końcu doszedł do tego, że to wina zapchanych separatorów tłuszczowych. Przez nie cała woda nie spływa dobrze, bo prześwity w rurach są zbyt małe. Że też sam na to nie wpadłem! Przecież wiadomo, że w restauracjach takie separatory szybko się brudzą i trzeba dbać o to, by były w dobrym stanie. No cóż, ważne że wszystko zostało załatwione i teraz będę wiedział jak zająć się kanalizacją przy restauracji. Niezbędne zatem było szybkie czyszczenie separatorów we Wrocławiu. Pan Jacek przyjechał wraz ze swoją ekipą i profesjonalnym sprzętem. Od razu zabrali się do pracy. Wcześniej nigdy nie widziałem jak się takie czyszczenie separatorów odbywa. Spodziewałem się, że potrwa to bardzo długo, że separatory trzeba jakość zdemontować i potem montować na nowo. Jednak Pan Jacek ogarnął wszystko szybko i sprawnie. Zanim się nie obejrzałem to wszystko zostało już wyczyszczone i było gotowe do dalszej eksploatacji. Oczywiście na czas czyszczenia nikt nic nie robił w restauracji. Specjalnie zamówiłem ekipę by przyjechała z samego rana, przez otwarciem. W poniedziałki zawsze otwieramy później, bo ludzie tak wcześnie nie przychodzą na jedzenie. Za to pracujemy długo w niedzielę oraz w sobotę.

Czyszczenie separatorów to rzecz niezbędna i każdy właściciel lokalu gastronomicznego, takiego jak restauracja, powinien o tym wiedzieć. Dobrze jest mieć numer do profesjonalnego hydraulika w zanadrzu, na wypadek gdyby właśnie separatory się zapchały. Na szczęście ich wyczyszczenie nie jest tak problematyczne czy zajmujące dużo czasu, jakby się mogło wydawać. Wszystko da się załatwić, trzeba tylko chcieć.