Profesjonalne czyszczenie separatorów tłuszczowych

Profesjonalne czyszczenie separatorów tłuszczowych

Jako właściciel restauracji dbam o to, by biznes się rozwijał. Zatrudniam tylko najlepszych kucharzy, kupuję najlepsze składniki na jedzenie, dbam o wystrój sali. Zainstalowałem też wysokiej klasy sprzęt, który jest bezawaryjny. Dlatego też byłem bardzo zdziwiony tym, że kucharze narzekali na kanalizację. Mówili, że w zlewie stoi woda, a czyszczenie odpływu nic nie daje. Narzekali też na zmywarkę, czy toalety.

Czyszczenie separatorów było niezbędne

szybkie czyszczenie separatorów we wrocławiuSprzątanie odbywało się regularnie, przetykanie rur nic nie dawało. W końcu wezwałem fachowca, bo tak się pracować nie dało. On zrobił najpierw inspekcję całej instalacji by wyeliminować wszelkie możliwe przyczyny, aż w końcu doszedł do tego, że to wina zapchanych separatorów tłuszczowych. Przez nie cała woda nie spływa dobrze, bo prześwity w rurach są zbyt małe. Że też sam na to nie wpadłem! Przecież wiadomo, że w restauracjach takie separatory szybko się brudzą i trzeba dbać o to, by były w dobrym stanie. No cóż, ważne że wszystko zostało załatwione i teraz będę wiedział jak zająć się kanalizacją przy restauracji. Niezbędne zatem było szybkie czyszczenie separatorów we Wrocławiu. Pan Jacek przyjechał wraz ze swoją ekipą i profesjonalnym sprzętem. Od razu zabrali się do pracy. Wcześniej nigdy nie widziałem jak się takie czyszczenie separatorów odbywa. Spodziewałem się, że potrwa to bardzo długo, że separatory trzeba jakość zdemontować i potem montować na nowo. Jednak Pan Jacek ogarnął wszystko szybko i sprawnie. Zanim się nie obejrzałem to wszystko zostało już wyczyszczone i było gotowe do dalszej eksploatacji. Oczywiście na czas czyszczenia nikt nic nie robił w restauracji. Specjalnie zamówiłem ekipę by przyjechała z samego rana, przez otwarciem. W poniedziałki zawsze otwieramy później, bo ludzie tak wcześnie nie przychodzą na jedzenie. Za to pracujemy długo w niedzielę oraz w sobotę.

Czyszczenie separatorów to rzecz niezbędna i każdy właściciel lokalu gastronomicznego, takiego jak restauracja, powinien o tym wiedzieć. Dobrze jest mieć numer do profesjonalnego hydraulika w zanadrzu, na wypadek gdyby właśnie separatory się zapchały. Na szczęście ich wyczyszczenie nie jest tak problematyczne czy zajmujące dużo czasu, jakby się mogło wydawać. Wszystko da się załatwić, trzeba tylko chcieć.

Close Menu